Menu
Menu
Winkelwagen

The Blues Duras

The Blues Duras
The Blues Duras
The Blues Duras
Excl. BTW:

Beschikbare opties:

Klanten beoordelen ons met een 9.3
Groot assortiment uit voorraad leverbaar

Omschrijving

Hardsteen The Blues Duras

Specificaties

Product Detail
Binnen Ja.
Buiten Ja. Let op: buiten vergrijst de steen. De gekalibreerde stenen dienen buiten op een gewapende ondervloer in de cement gelegd te worden. Wij raden ook het gebruik van een vorstrand aan!
Advies Let er op dat je bij het aantal benodigde M2 het snijverlies niet vergeet mee te rekenen! Gemiddeld genomen is dit ongeveer 5%. Heeft u een kamer met veel hoeken, dan is dit iets hoger!
Legadvies 1. Het is aan te raden om de vloer eerst droog uit te leggen zodat u de gewenste mix van kleuren kunt samenstellen. 2. De oppervlakte waar de vloer gelegd gaat worden moet een aantal weken goed drogen om te voorkomen dat er cement residu wordt geabsorbeerd door de stenen. 3. Gebruik bij voorkeur een witte tegellijm, zowel voor binnen als buitengebruik. Gebruik geen cement. Bij dit type vloer is het ook niet mooi om een ‘specieachtige’ methode te gebruiken (voegen opvullen tot de bovenkant of verspreiden over de tegels). Bij oppervlaktes met meer textuur is het niet de bedoeling om de gaten en hoeken op te vullen. 4. Het is niet aan te raden om de stenen erg nat te maken (bijvoorbeeld om te voorkomen dat de steen te snel droogt). Als het nodig is kunt u een vochtige spons gebruiken om de achterkant van de steen te bevochtigen. 5. Gebruik een lijmkam om de lijm gelijkmatig te verdelen over de achterkant van de tegels en zorg ervoor dat er geen lijm op de tegel en op het vloeroppervlak terecht komt. Vermijd lijmklodders op de vloer. Bij verticaal gebruik is het prima om een dunne laag lijm op zowel de wand als op de tegel te smeren. 6. Als de tegels buiten worden gelegd is het belangrijk dat het water weg kan lopen. Als de helling van de tegels onvoldoende is, kan het water niet weg wat kan leiden tot veranderingen in de tegels.
Waarschuwing Hardsteen is kalkhoudende steen dat kras-, zuur- en vlekgevoelig is. Bij deze stenen is het gebruikelijk dat er hier en daar kleine stukjes af zijn en de tegels ietwat krom,hol of bol kunnen zijn.
Onderhoud Reinigen: Vuiloplosser. Impregneren met Vlekstop Plus of Leisteenolie MN. Regelmatig onderhoud met Wash & Clean.
Getrommeld Stenen worden getrommeld met de bedoeling ze een verouderd uiterlijk te geven. Getrommelde bestrating heeft als voordeel dat ze zeer maatvast is, wat de verwerking ten goede komt, terwijl het aanzicht niet strak is, hetgeen natuurlijker overkomt. Dit spreekt vooral de liefhebber van een sfeervolle en authentieke tuin aan.