Menu
Jouw winkelwagen

hardsteen

Keukenblad Belgisch Hardsteen. Keukenbladen uitgestald zoals het bij u thuis er uit komt te zien. Pak op de A2 de afslag Veghel bij Den Bosch. In vijf minuten staat u in de 800 m showroom.Wilt u vrijblijvend offerte? Stuur een tekening op van uw keukenblad met de afmetingen. Wij maken een prijsopgav..
€0,00 / per stuk
Excl. BTW:€0,00 / per stuk
Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1

HARDSTEEN

Hardsteen, is een kalksteen met een meer of minder uitgesproken blauwgrijze kleur. Er worden voor hardsteen meerdere termen gebruikt zoals blauw hardsteen, blauwsteen, arduin of kolenkalksteen. 

De steensoort is opgebouwd uit natuurlijke resten (vancrinoïden) van diertjes met een kalkskelet. Deze diertjes leefden meestal op de zeebodem. Bij het afsterven bleef hun kalkskelet achter op de zeebodem en zo vormde zich in de loop van miljoenen jaren een blauwe hardsteenlaag. De steen is dus een aaneenkitting van kleine zeedier-fossieltjes. De kleur wordt bepaald door de hoeveelheid zeer fijn verspreide plantaardige resten (koolstof). 

Hardsteen wordt gebruikt voor vloeren en keukenbladen. Bekijk hier ons voorbeeld van Belgisch Hardstenen keukenblad. In onze 800 m2 showroom heeft u ruime keuze uit hardstenen keukenbladen.