Menu
Menu
Winkelwagen

Desert Black Semi-Gezoet Handgekapt Outdoor

Desert Black Semi-Gezoet Handgekapt Outdoor
Desert Black Semi-Gezoet Handgekapt Outdoor
vraag naar voorraad
Desert Black Semi-Gezoet Handgekapt Outdoor

Beschikbare opties:

Klanten beoordelen ons met een 9.3
Groot assortiment uit voorraad leverbaar

Omschrijving

Desert Black is een afzettingsgesteente, in meerdere oppervlakte bewerkingen te verkrijgen met ieder zijn specifieke uiterlijk en eigenschappen.

Geschuurd/getrommeld: Door de afgeronde hoeken en vele krassen heeft deze steen een "oude look". Bij normaal gebruik zullen er steeds meer krassen in komen. Dit draagt bij aan de karakteristieke uitstraling van de steen. Door het dweilen zal de vloer mettertijd verdonkeren.

Geschuurd: Van oudsher staat deze vloer bekend als kerkvloer. Ook bij deze vloer zullen er steeds meer krassen bij komen en na verloop van tijd door dweilen verdonkeren.

Ruw: Deze stenen zijn over het algemeen wat lichter van kleur. Door de structuur en kleur zijn ze ook wat minder "besmettelijk" dan de geschuurde versie. Krassen zijn op het ruwe oppervlak niet te zien óf te maskeren met dweilen. Verdonkeren zal deze steen ook, maar niet in sterke mate.

Geborsteld: Glanzend ruw oppervlak. Eventuele krassen zijn te maskeren met dweilen. Is al donker van kleur.

Voor al deze vloeren geldt dat ze zuurgevoelig zijn omdat ze kalkhoudend zijn. Daarom dient u alleen de voor Aziatisch Hardsteen bestemde schoonmaakmiddelen te gebruiken. Pas op met schoonmaakazijn en andere aggressieve schoonmaakmiddelen! Deze kunnen vlekken geven.

Specificaties

Product Detail
Binnen Ja.
Buiten Ja. Let op: buiten vergrijst de steen. De gekalibreerde stenen dienen buiten op een gewapende ondervloer in de cement gelegd te worden. Wij raden ook het gebruik van een vorstrand aan!
Advies Let er op dat je bij het aantal benodigde M2 het snijverlies niet vergeet mee te rekenen! Gemiddeld genomen is dit ongeveer 5%. Heeft u een kamer met veel hoeken, dan is dit iets hoger!
Legadvies Deze steen adviseren wij alleen in de specie te leggen.
Waarschuwing Hardsteen is kalkhoudende steen dat kras-, zuur- en vlekgevoelig is. Bij deze stenen is het gebruikelijk dat er hier en daar kleine stukjes af zijn en de tegels ietwat krom,hol of bol kunnen zijn.
Onderhoud Reinigen: Vuiloplosser. Impregneren met Vlekstop Plus of Leisteenolie MN. Regelmatig onderhoud met Wash & Clean.
Getrommeld Stenen worden getrommeld met de bedoeling ze een verouderd uiterlijk te geven. Getrommelde bestrating heeft als voordeel dat ze zeer maatvast is, wat de verwerking ten goede komt, terwijl het aanzicht niet strak is, hetgeen natuurlijker overkomt. Dit spreekt vooral de liefhebber van een sfeervolle en authentieke tuin aan.